OVER ONS

“Wat ik zo bijzonder vind aan mijn beroep, is de verbinding met mensen: de overledene, de nabestaanden, ieder met zijn of haar eigen verhaal. Het is een groot voorrecht te mogen binnenkomen in die intimiteit van leven en sterven van een mens. Zorg dragen voor de overledene die je krijgt toevertrouwd, nabestaanden helpen door in gesprek te gaan, te luisteren, soms gewoon ‘er te zijn’. En als mensen je dan hun vertrouwen schenken en je van hart tot hart mag werken, dan gebeuren er wondere dingen.”

Valentijn Crynen

Valentijn Crynen voelde zich al van jongs af aangetrokken tot het beroep van begrafenisondernemer.
Tijdens zijn studies begon hij als drager bij de plaatselijke begrafenisondernemer. Het voelde meteen goed. Toch was er eerst nog een korte omzwerving langs het onderwijs en de haven, alvorens toch de stap te zetten naar een voltijdse baan in het uitvaartwezen. De wens om onafhankelijk de eigen koers en werkwijze te bepalen, leidde in 2018 tot de oprichting van een zelfstandige onderneming.

“Een eigen onderneming was geen doel op zich, maar een middel om op eigen wijze invulling te geven aan dit mooie beroep. We koesteren onze onafhankelijkheid, omdat we daardoor de tijd kunnen nemen die nodig is. Dat is – ook voor onszelf – een verademing in een tijd waar alles snel moet gaan.”

 

 

“Na het overlijden van iemand die ons dierbaar is, heerst er een stilte. We drukken als het ware de pauzeknop even in en zoeken naar warmte en troost. Het is een privilege om tijdens dat intiem moment het vertrouwen te mogen ontvangen als uitvaartverzorger. Ik ben enorm dankbaar dat ik samen met de nabestaanden zorgvuldig op zoek mag gaan naar een zinvol en waardig afscheid.”

Tom Spruyt 

Tom Spruyt werkte reeds tijdens zijn hogere studies als drager bij een uitvaartonderneming. Gebeten door de microbe, begon hij als prille twintiger als uitvaartverzorger in het Antwerpse. Enkele jaren stond hij er aan het hoofd van een gerenommeerd uitvaarthuis, toen hij ervoor koos om ons te vervoegen. Zo kreeg hij weer meer ruimte om te doen wat hij echt graag doet: samen met onze families op zoek gaan naar een passende manier van afscheid nemen.